0

Θέματα εξετάσεων ΤΕΜΑ-Σεπτέμβριος 2021

  • Έκθεση ιδεών

Ο δυτικός κόσμος έχει εκσυγχρονιστεί και έχει αποκτήσει υψηλό βιοτικό επίπεδο. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που υποστηρίζουν το αντίθετο. Να αναφέρετε τις προϋποθέσεις που συμβάλλουν στην υποβάθμιση του σύγχρονου δυτικού τρόπου ζωής.

  • Αστυνομικό Δίκαιο και Οργανικοί νόμοι

Καταγγελίες κατά αστυνομικών, προληπτική ενέργεια, συμπεριφορά αστυνομικού κατά την προανάκριση

  • Ποινικό Δίκαιο

Στο κέντρο Σελήνη ο Κ έχει απειλήσει τον Θ πολλές φορές ότι θα τον χώσει στο χώμα ενώ του έχει δείξει το όπλο του που βγάζει από την αριστερή του τσέπη…Πολλές φορές ο Κ και ο Θ έχουν έρθει σε σύρραξη αλλά απετράπη το κακό από θαμώνες του καταστήματος. Μια νύχτα ο Κ βλέπει τον Θ τον πλησιάζει απειλητικά και βάζει το χέρι στην τσέπη που έδειχνε στο παρελθόν το όπλο και πριν προλάβει να γίνει οτιδήποτε ο Θ για να προστατευθεί αρπάζει ένα μπουκάλι ουίσκυ και με αυτό χτυπάει στο κεφάλι τον Κ αφήνοντάς τον λιπόθυμο. Εκ των υστέρων ανευρέθη όντως στην τσέπη του Κ ένα πιστόλι. Αξιολογήστε την ποινική συμπεριφορά των Κ και Θ.

Θεωρία: Νομική πλάνη 31ΠΚ, Ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις 221ΠΚ

  • Ποινική Δικονομία

Οι Α και Β ανακριτικοί υπάλληλοι ενεργού προκαταρτική εξέταση με εισαγγελική παραγγελία ύστερα από μήνυση του Δ στον Γ. Ο Α ανακριτικός υπάλληλος θέλει να ενεργήσει τις κάτωθι πράξεις:

  1. έρευνα στο σπίτι του Γ
  2. έρευνα στο σπίτι του Δ
  3. να κλητεύσει σε παροχή εξηγήσεων τον Ε του οποίου η ενοχή προέκυψε στο στάδιο της προκαταρτικής εξέτασης. Ο Β διαφωνεί με αυτές τις ενέργειες του Α και υποστηρίζει ότι είναι παράνομες. Έχει δίκιο ο Β ή όχι. Αιτιολογήστε την απάντησή σας.

Θεωρία: Ιδιότητα κατηγορουμένου 72ΚΠΔ, ανακοίνωση αξιόποινων πράξεων 38ΚΠΔ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!